Restart cu Autotest

Restart cu Autotest

Dispozitivele cu renclansare automata, fac diferenta intre curentii de defect tranzitoriu si curentii de defect permanent.

Curentii de defect sunt: curentii de suprasarcina & scurtcircuit, curentii de defect rezidual etc.

Dispozitive cu renclansare automata (ARD - Automatic Reclosing Devices)

Astazi vom vorbi despre cum se face diferenta intre un curent de defect rezidual ce apare pentru o durata limitata de timp (deobicei intervale de timp foarte scurte) si un curent de defect rezidual cu caracter permanent. Dispozitivele care realizeaza acest lucru se numesc disjunctoare cu re-anclansare automata sau Automatic Reclosing Devices (ARD).

Aceste echipamente masoara valoarea rezistentei de izolatie a circuitului electric, iar cand aceasta este in parametri, este reluata automat alimentarea cu energie electrica.

Practic echipamentele cu reanclasare automata stiu sa faca diferenta intre un curent de defect tranzitoriu si un curent de defect permanent.

Mai mult decat simpla diferentiere a celor doua tipuri de defect, unele dispozitive cu reanclansare automata, pot sesiza disparitia defectului, iar in urma restabilirii parametrilor nominali, alimentarea este reluata in urma unui test automat.

Totodata, unele versiuni cu AutoTest, isi fac automat testul diferentialului, fara sa decupleze alimentarea cu energie electrica a circuitului din aval si fara interventia unui electrician autorizat.

Domenii de utilizare

Dispozitivele cu renaclansare automata sunt utilizate cu succes in domenii precum: transporturi, semnalizare rutiera, E-mobility, cladiri si institutii publice, rezidential, distributie de energie electrica, industrie etc.

 

Avantajele dispozitivelor cu renclansare automata

·         Reluarea automata a alimentarii cu energie electrica atunci cand defectul dispare;

·         Gama variata ce include si versiuni cu Autotest, care realizeaza automat testul periodic al diferentialului – FARA A INTRERUPE ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICA;

·         Transmiterea la distanta a parametrilor electrici (curent, tensiune, putere activa etc) si a starii dispozitivului (conectat / deconectat);

 

·         Integrare in sisteme de casa inteligenta SMART HOME si integrare in sisteme BMS (Building Management Systems);