Politica de confidențialitate

Platformaelectrice.ro

Bine ati venit pe Site-ul platformaelectrice.ro.

Inregistrarea unuia sau a mai multor conturi de acces, accesarea si utilizarea efectiva a site-ului se supune precizarilor formulate in “Termeni si Conditii”, “Politica de Confidentialitate” si “Regulament de Utilizare”. Aceste precizari implica acceptul explicit primit din partea dumneavoastra cu privire la continutul acestora in urma parcurgerii si completarii procedurilor de inregistrare a unui cont de acces la site.

Inainte de a trece la utilizarea efectiva a site-ului platformaelectrice.ro, inainte de, in cursul procedurii de inregistrare a unui cont de acces sau ulterior autentificarii contului de acces in site, va recomandam sa consultati periodic continutul sectiunilor “Termeni si Conditii”, “Politica de Confidentialitate” si “Regulament de Utilizare” pentru a fi la curent cu eventualele modificari survenite.

Politica de Confidentialitate

Versiunea 1.01 - Ultima actualizare: 01.10.2020

I. Definitii

Prezentele definitii completeaza definitiile mentionate in “Termeni si Conditii”.

 • Sectiune Publica - Parte a Site-ului care poate fi accesata de orice utilizator anonim;
 • Sectiune Restrictionata - Parte a Site-ului care poate fi accesata doar de un utilizator inregistrat;
 • Date de Contact pentru Afaceri - date de contact facute in publice in mod manifest de catre posesorul acestora si care pot include: numele persoanei, functia in cadrul organizatiei, adresa organizatiei, numere de telefon, fax sau mobil folosite in interesul organizatiei, adrese de email personalizate sau generice folosite in interesul organizatiei, alte informatii publice ale organizatiei;
 • Date cu Caracter Personal - orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila; o persoana identificabila este acea persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in mod particular prin referire la un numar de identificare ori la unul sau la mai multi factori specifici identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale;
 • Date Personale - Date cu Caracter Personal;
 • Date Anonime - date care, datorita originii sau modalitatii specifice de prelucrare, nu pot fi asociate cu o persoana identificata sau identificabila;
 • Prelucrarea Datelor Personale - orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alterarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea;
 • Stocarea - pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal culese;
 • Date statistice - date care au fost obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal dar care nu pot fi folosite la identificarea unei persoane si sunt folosite exclusiv pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare.

II. Elemente Generale

 1. Accesul la sectiunea publica este permis oricaror destinatari.
 2. Accesul la sectiunea restrictionata este permis doar destinatarilor valizi. Calitatea de destinatar valid este obtinuta in urma derularii si finalizarii cu succes a procedurii de inregistrare a unui cont de acces de catre oricare destinatar potential. Finalizarea cu succes a procedurii de inregistrare transforma destinatarul potential in destinatar valid. In sectiunea “Vreau sa ofertez”, primul utilizator inregistrat asociat unui destinatar valid obtine accesul la Site prin intermediul Contului Master.
 3. Utilizatorul inregistrat, detinator al unui Cont Master atasat unui destinatar valid, poate sa creeze Conturi Slave optionale prin derularea unei proceduri de inregistrare similare cu cea de la Contul Master pentru fiecare Cont Slave inregistrat.
 4. Fiecare cont de acces are atasat un destinatar valid si un utilizator inregistrat. Pe parcursul procedurii de inregistrare a unui cont de acces utilizatorul va trebui sa introduca date cu caracter personal. Finalizarea procedurii de inregistrare implica obtinerea consimtamintului explicit si neechivoc din partea utilizatorului cu privire la acceptul sau de prelucrare si stocare a datelor sale cu caracter personal colectate.
 5. Toate procedurile Site-ului care presupun colectarea datelor personale implica transmiterea spre utilizator de coduri de siguranta sau efectuarea de alte operatiuni similare cu scopul de a verifica existenta unui operator uman si de a elimina posibilitatea de exploatare a procedurilor respective prin folosirea de roboti sau alte tehnologii automate similare.
 6. Furnizorul, in urma finalizarii cu succes a procedurii de inregistrare a contului de acces, are dreptul sa prelucreze, sa stocheze si sa utilizeze datele personale ale utilizatorului inregistrat atita timp cit acesta isi pastreaza calitatea de utilizator inregistrat.
 7. Furnizorul, in urma esecului procedurii de inregistrare a contului de acces, va proceda la stergerea imediata a datelor personale introduse de catre utilizator sau la transformarea lor in date anonime.

III. Date cu Caracter Personal

 1. Colectarea datelor cu caracter personal se face numai cu acordul utilizatorului prin interactiunea directa a acestuia cu continutul Site-ului.
 2. Parcurgerea de catre utilizator a procedurilor site-ului de inregistrare si administrare a conturilor de acces implica colectarea anumitor date personale de la utilizator. Datele personale colectate contin urmatoarele: date de contact pentru afaceri.
 3. Procedurile Site-ului nu vor cere si nu vor colecta date personale legate de originea rasiala sau etnica, de convingeri politice, religioase, filozofice sau de orice alta natura similara, apartenenta sindicala, precum si date referitoare la starea de sanatate sau viata sexuala.
 4. Datele personale colectate vor fi prelucrate si stocate atita vreme cit posesorul are calitatea de utilizator inregistrat. Aceste date personale vor fi in mod automat sterse in momentul pierderii calitatii de utilizator inregistrat sau vor fi transformate in date anonime.
 5. In cazul in care utilizatorul inregistrat consimte in mod direct si explicit asupra prelungirii pe o perioada determinata sau nedeterminata a posibilitatii de prelucrare si stocare a datelor sale personale, acordind acest drept furnizorului, furnizorul va putea folosi datele sale personale in conformitate cu limitele acceptului explicit acordat de catre utilizator. Acest drept se extinde pina la revocarea sa, chiar si in cazul in care utilizatorul renunta la calitatea de utilizator inregistrat.
 6. Utilizatorul inregistrat are oricind dreptul de acces la datele sale personale, putind interveni asupra lor pentru a le actualiza. Stergerea de catre utilizatorul inregistrat a codului sau unic de indentificare atrage in mod automat anularea contului sau de acces si renuntarea la calitatea de utilizator inregistrat.

IV. Date Anonime

 1. Vizitarea Site-ului de catre orice utilizator poate conduce la colectarea de date statistice cu privire la paginile vizitate in interiorul Site-ului, adresa IP folosita pentru conexiunea la site, browserul web si sistemul de operare folosit.
 2. Pentru cresterea sigurantei in utilizare si a adaptarii continutului site-ului la specificul utilizatorului, putem folosi mecanisme gen cookies, persistente sau nepersistente dea lungul sesiunilor de lucru initiate pe Site.
 3. Prin vizitarea Site-ului acordati furnizorului acestuia dreptul de a utiliza datele statistice astfel colectate pe o durata nedeterminata de timp.

V. Securitatea Datelor Colectate

 1. Datele personale colectate sint stocate de catre furnizor pe servere amplasate in incaperi protejate si cu acces fizic limitat.
 2. Accesul utilizatorilor la sectiunea restrictionata a Site-ului, inclusiv parcurgerea procedurilor de inregistrare si oriunde este necesara autentificarea utilizatorului, se face prin utilizarea unei sesiuni de acces criptata prin protocolul standard de criptare SSL.
 3. Furnizorul procedeaza in mod regulat la audituri si teste de securitate a propriei infrastructuri informatice pentru a avea convingerea sigurantei si securitatii acesteia.

VI. Utilizarea Datelor Colectate

 1. Datele personale colectate sint utilizate in primul rind in scopul de identificare a utilizatorilor inregistrati ai Site-ului. Datele personale colectate nu fac subiectul unor operatiuni de vanzare sau de schimbare cu date similare de la alti terti.
 2. Furnizorul poate sa utilizeze datele personale colectate pentru urmatoarele:
  • Adaptarea continutului Site-ului;
  • Accesul utilizatorului inregistrat la serviciile noastre de stiri despre propriile produse si servicii;
  • Pentru dezvoltarea unei relatii de incredere reciproca prin identificarea continutului relevant de informatii pentru utilizator si folosirea tehnicilor de marketing, insa numai cu acordul explicit primit din partea utilizatorului inregistrat;
  • Asigurarea accesului utilizatorului inregistrat la anumite sectiuni ale Site-ului cu accesul in mod implicit restrictionat utilizatorilor anonimi.
 3. Furnizorul nu va folosi datele personale colectate in afara propriilor servicii, incluzind serviciile acestui Site dar nelimitindu-se doar la acesta. Furnizorul va pune la dispozitia utilizatorului posibilitatea de a renunta la informarile comerciale sau de orice alta natura efectuate cu privire la propriile sale servicii, printr-un sistem usor de utilizat si simplu de dezabonare.
 4. Datele anonime colectate de catre ITExperts pot sa fie utilizate pentru realizarea de analize si rapoarte statistice, rezumate si informari precum si pentru activitati de marketing cum ar fi publicitate, promovarea si ofertarea produselor si serviciilor proprii.
 5. Conform legislatiei in vigoare, datele cu caracter personal obtinute pot sa fie dezvaluite fara consimtamintul utilizatorului spre institutiile statului abilitate in acest sens, dar numai in urma unei cereri oficiale si legale adresate Platforma Electrice SRL de catre acestea.

Platformaelectrice.ro utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și a analiza traficul. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Pentru mai multe detalii accesează Politica de cookies.