Regulament de utilizare

Platformaelectrice.ro

Bine ati venit pe Site-ul platformaelectrice.ro.

Inregistrarea unuia sau a mai multor conturi de acces, accesarea si utilizarea efectiva a site-ului se supune precizarilor formulate in “Termeni si Conditii”, “Politica de Confidentialitate” si “Regulament de Utilizare”. Aceste precizari implica acceptul explicit primit din partea dumneavoastra cu privire la continutul acestora in urma parcurgerii si completarii procedurilor de inregistrare a unui cont de acces la site.

Inainte de a trece la utilizarea efectiva a site-ului platformaelectrice.ro, inainte de, in cursul procedurii de inregistrare a unui cont de acces sau ulterior autentificarii contului de acces in site, va recomandam sa consultati periodic continutul sectiunilor “Termeni si Conditii”, “Politica de Confidentialitate” si “Regulament de Utilizare” pentru a fi la curent cu eventualele modificari survenite.

Regulament de Utilizare

Versiunea 1.01 - Ultima actualizare: 01 Octombrie 2020

I. Definitii

Prezentele definitii completeaza definitiile mentionate in “Termeni si Conditii”:

 • Platformaelectrice.ro: site-ul de internet precum si ansamblul serviciilor accesibile pe acest site web sau pe subdomeniile acestuia.
 • Serviciu: serviciile puse la dispozitie de catre S.C. Platforma Electrice S.R.L prin intermediul site-ului platformaelectrice.ro, in special cele de acces la aplicatii de gestionare si administrare a magazinelor online, sincronizarea datelor din contul de client, asistenta pentru aceste servicii, backup de date de pe orice tip de dispozitiv-de oriunde prin accesul la internet-prin oferirea serviciilor sub forma de abonament anual.
 • Client: entitati persoane fizice sau juridice romane, inregistrate legal si active fiscal in Romania, a caror stare curenta este cea de functionare in conditiile legii si care se inregistreaza ca si utilizator al platformei.
 • Operator: angajat al clientului caruia i-a fost alocat un cont de acces in website-ul Platformaelectrice.
 • Operator activ: operator al carui cont de acces este activ.
 • Operator Inactiv: operator al carui cont de acces este inactiv.
 • Pachet de credite: suita de credite exprimate in unitati de credite.
 • Contor de Credite: cuantumul unitatilor de credite disponibile clientului pentru plata serviciilor.
 • Entitate: persoana fizica sau juridica aflata in functiune, parte a mediului de afaceri.

II. Elemente Generale

 1. Operatorul care acceseaza sectiunea restrictionata trebuie sa indeplineasca criteriul virstei minime de 18 ani impliniti.
 2. Accesul operatorilor la sectiunea restrictionata, operatori care nu indeplinesc conditiile art. 1, este interzis.
 3. Sectiunea publica a site-ului poate fi accesata de orice utilizator anonim.
 4. Orice destinatar potential poate proceda la inregistrarea unui cont de acces la sectiunea restrictionata a Site-ului. In sectiunea “Vreau sa ofertez”, primul cont de acces inregistrat este ContulMaster. Prin inregistrarea cu succes a Contului Master destinatarul potential dobindeste statutul de destinatar valid.
 5. Destinatarul valid are dreptul de a inregistra unul sau mai multe Conturi Slave de acces la sectiunea restrictionata a Site-ului.
 6. Operatorul Contului Master al unui destinatar valid poate oricind transfera drepturile Contului Master spre un alt Cont Slave anterior configurat. Domeniul de operare al unui destinatar valid poate contine cel putin un Cont Master si optional unul sau mai multe Conturi Slave.
 7. Furnizorul poate limita la libera sa alegere, fara a putea fi obligat sa ofere explicatii sau dovezi care sa motiveze actiunea sa, numarul de Conturi Slave disponibile in domeniul de operare al unui destinatar valid, mergind pina la anularea disponibilitatii de Conturi Slave.
 8. Furnizorul poate limita accesul unui destinatar potential la Site. De asemenea, furnizorul poate limita accesul destinatarilor valizi la abonamente sau pachete de credite necesare pentru a obtine acces la serviciile suplimentare ale site-ului daca nu sint respectate conditiile de utilizare.

III. Accesul autorizat

 1. Inregistrarea unui Cont Master de catre un operator implica asumarea paternitatii de catre operator asupra destinatarului valid respectiv.
 2. Operatorul care detine accesul la Contul Master poate sa inregistreze si alte Conturi Slave optionale cu conditia atasarii la acestea a datelor de indentificare a noilor operatori.
 3. Domeniul de operare al operatorului care detine accesul la Contul Master al unui destinatar valid, este format din toti operatorii si toate conturile de acces atasate acestui destinatar.
 4. Domeniul de operare al operatorului care detine accesul la Contul Slave al unui destinatar valid, este format din propriul cont de acces atasat acestui destinatar.
 5. In cazul in care un operator are drept de paternitate asupra mai multor destinatari potentiali, acesta poate sa isi asume paternitatea efectiva a acestora prin configurarea Conturilor Master atasate acestor destinatari si astfel a modificarii statutului lor in destinatari valizi.
 6. Operatorul unui cont de acces are dreptul sa acceseze sectiunea restrictionata in conformitate cu urmatoarele: respectarea conditiilor de acces (autorizat si neautorizat); absenta unui conflict asupra paternitatii destinatarului; respectarea confidentialitatii conturilor de acces; respectarea termenilor uzuali acceptati de conduita etica si morala specifici comportamentului civilizat.
 7. Nerespectarea de catre operator a conditiilor de acces la sectiunea restrictionata poate atrage sanctiuni din partea furnizorului, sanctiuni aplicabile de la nivelul operatorului pina la nivelul destinatarului sau destinatarilor valizi aflati in interiorul aceluiasi domeniu de operare. Sanctiunile aplicabile pot avea natura restrictiva sau de interzicere partiala sau totala a accesului si anularea tuturor drepturilor, beneficiilor si privilegiilor detinute.
 8. Accesarea sectiunii restrictionate de catre operator presupune luarea la cunostinta a prevederilor mentionate in sectiunile “Termeni si Conditii”, “Politica de Confidentialitate” si prezentul “Regulament de Utilizare”. Operatorul va consulta in mod constant sectiunile enumerate mai sus cu scopul de a se pune la curent cu orice noi modificari aparute.

IV. Accesul neautorizat

 1. Impersonarea intentionata a unui operator uman prin orice mijloc tehnologic de tipul robotilor sau a altor mecanisme automate, cu scopul de a accesa si utiliza sectiunea restrictionata este interzisa. Intentia, tentativa sau fapta in acest sens conduce la blocarea accesului contului respectivului operator mergind pina la blocarea sau anularea tututor conturilor de acces detinute de catre destinatarul din al carui domeniu de operare face parte operatorul in cauza.
 2. Intentia, tentativa sau fapta in sensul efectuarii unor operatiuni neautorizate asupra acestui Site, incluzand, fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor in afara licentelor acordate, blocarea accesului, samd, vor fi pedepsite conform legii.

V. Confidentialitate

 1. Operatorul este responsabil si raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii contului de acces la sectiunea restrictionata si isi asuma intreaga raspundere pentru actiunile sale, desfasurate pe site sub propriul cont de acces.
 2. In cazul in care, fiind un operator detinator al unui Cont Slave, suspectati ca, datorita unor motive imputabile sau nu dumneavoastra, confidentialitatea datelor de acces a Platformaelectrice.ro - Regulament de Utilizare fost compromisa, veti proceda imediat la notificarea operatorului Contului Master in al carui domeniu de operare va situati, pentru regenerarea datelor de acces ale Contului Slave. 21. In cazul in care, fiind un operator detinator al unui Cont Master, suspectati ca, datorita unor motive imputabile sau nu dumneavoastra, confidentialitatea datelor de acces a fost compromisa, veti proceda imediat la notificarea administratorilor site-ului pentru regenerarea datelor aferente tuturor conturilor de acces aflate in domeniul dumneavoastra de operare.
 3. In cazul in care, fiind un operator detinator al unui Cont Master, suspectati ca, datorita unor motive imputabile sau nu dumneavoastra, confidentialitatea datelor de acces a fost compromisa, veti proceda imediat la notificarea administratorilor site-ului pentru regenerarea datelor aferente tuturor conturilor de acces aflate in domeniul dumneavoastra de operare.
 4. Crearea fiecarui cont de acces presupune introducerea datelor de identificare ale operatorului, date cu caracter personal si confidential. Modul de preluare, prelucrare si stocare si folosire ulterioara a acestora face obiectul politicii de confidentialitate.
 5. In scopul adaptarii continutului Site-ului la specificul dumneavoastra, acesta poate folosi mecanisme gen cookies pentru indentificarea conexiunii, sistemului de operarare si a browserul web folosit. Datele de natura persoanala obtinute fac obiectul politicii de confidentialitate.

VI. Conduita etica si morala

 1. Orice utilizator al Site-ului poate trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura Site-ului, respectiv poate adresa intrebari atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala, sau ale unor terte parti, si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, mailinguri de masa, sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonati o alta persoana sau entitate. S Platforma Electrice SRL isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a indeparta sau edita o astfel de informatie transmisa.
 2. Prin trimiterea unei astfel de informatii, daca nu este altfel specificat, acordati S Platforma Electrice SRL si partenerilor sau afiliatilor sai licenta sau dreptul gratuit, ne-exclusiv, perpetuu, irevocabil si sublicentiabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, deriva, distribui sau a le afisa pe orice fel de medii, in toata lumea.

  Acordati dreptul S Platforma Electrice SRL si partenerilor sau afiliatilor sai de a utiliza numele pe care l-ati trimis in conjunctie cu informatia, daca acestia vor decide astfel. Declarati si garantati ca detineti sau controlati toate drepturile cu privire la informatiile transmise, ca acestea sunt corecte si ca utilizarea acestora nu intra in contradictie cu “Termenii si Conditiile”, ca nu vor cauza daune catre o terta parte si ca veti despagubi integral S Platforma Electrice SRL sau partenerii sau afiliatii sai pentru toate cererile rezultate din informatia astfel transmisa.

VII. Comunicari

 1. Orice operator poate primi de la S Platforma Electrice SRL comunicari informative de tip newsletter sau comunicari comerciale trimise cu scopul de a promova propriile produse si servicii.
 2. In cazul comunicarilor comerciale, atita vreme cit acestea promoveaza produse sau servicii in afara domeniului propriu al site-ului, operatorul are dreptul si poate oricind opta pentru dezbonarea automata de la acestea.
 3. In cazul comunicarilor comerciale, atita vreme cit acestea promoveaza produse sau servicii din zona domeniului propriu al site-ului, operatorul accepta sa le primeasca pe o perioada de timp identica cu perioada de existenta si valabilitate a contului sau de acces.

VIII. Sanctiuni

 1. Nerespectarea conditiilor de acces autorizat atrage in mod imediat blocarea operatorului responsabil pe o perioada nedeterminata de timp.
 2. Nerespectarea normelor de conduita etica si morala poate atrage blocarea accesului operatorului responsabil pe o perioada nedeterminata de timp.
 3. In cazul in care operatorul blocat este detinator al Contului Master aferent unui domeniu de operare sau a mai multor domenii de operare, furnizorul poate bloca toate conturile de acces aferente domeniului sau domeniilor de operare respective.
 4. In cazul unui operator blocat, daca acesta coopereaza cu furnizorul, furnizorul poate trece la deblocarea contului de acces a operatorului respectiv.
 5. Recidiva operatorului conduce la anularea definitiva a conturilor de acces aferente operatorului. In cazul in care unul sau mai multe conturi de acces sint Conturi Master, recidiva operatorului atrage anularea tuturor domeniilor de operare aferente Conturilor Master respective si trecerea destinatarilor respectivi la statutul de destinatari blocati.
 6. Orice sanctiune aplicata unui destinatar, a carei consecinta este anularea conturilor de acces sau schimbarea statutului din destinatar valid in destinatar blocat atrage dupa sine anularea oricaror credite destinatar detinute de catre acesta.

Platformaelectrice.ro utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și a analiza traficul. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie. Pentru mai multe detalii accesează Politica de cookies.